Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik

Massagebehandlingar

Köp personligt flergångskort för Era friskvårdspengar. Våra priser på presentkort:

1 x 30 min            370

2 x 30 min            720

3 x 30 min         1.065

4 x 30 min         1.400

5 x 30 min         1.725

Vi har öppet massagen alla svarta vardagar till jul!Ålderspensionärsrabatt, 14%  

Massage: 320:- fr. 1/10 (inkl. kiropraktik: 450:-).

Medtag legitimation samt uppge vid bokning att du är pensionär.


Ungdoms- (18 år) och studentrabatt, 14% mot uppvisande av legitimation eller studerandeleg.(CSN eller liknade).

Massage: 320:- fr. 1/10 (inkl. kiropraktik 450:-)


Massagen är igång hela industrisemestern.

Öppettider: 08:15-17:00, vardagar. Kan variera mellan dagarna p.g.a. arbete ute på företag. 

Tel.tid: 08:00-22:00, vardagar.


Bokning, all behandling, endast via: 070-395 50 54 (ej mejl eller sms)


Vi samarbetar med friskvårdhanterare som: Aktiway, Wellnet, Söderberg & Partner, Benify m.fl.


Vi utförde cirka 18 000 behandlingar under år 2016.


En behandling omfattar förutom djupgående massage även stretching och töjning av de muskelgrupper patienten har problem med. Vi ger också patienten ett både muntligt och skriftligt förslag på egen träning där det ingår stretching och styrkeövningar, men också förslag på hur patienten ska vila eller avstressa. Vi kan gå igenom arbetssätt vid ex.vis dator för att minska "belastningsskador".

All behandling som vi utför sker manuellt så att vi med händer och fingrar kan känna spänningar och bedöma tillståndet i varje enskild muskel.

Kostnaderna för våra behandlingar är låga och väl använda pengar.

Avbokningstid: 2 timmar.


Hot stone-massage 

Massage med rörliga varma stenar som nyttjas för att ytterligare öka värmen och cirkulationen i behandlingsområdet. Stenarna är slipad sjösten. Säg till vid bokning om Ni önskar denna behandling.Taktil Stimulering (Linda Dahlberg)

Behandlingen lämpad för personer med långvariga problem, t.ex. fibromyalgipatienter och personer med långtidsproblem. En mjukare behandling som utgår från helhetssyn.

Taktil Stimulering är en medveten och strukturerad beröring av huden

genom strykningar, tryck och hållning. Taktil Stimulering passar särskilt bra till personer med smärtproblematik men även vid hög och långvarig stress, oro och ångest, sömnsvårigheter och dålig mag-/tarmfunktion.


Thaimassage (Apple, Carina, Linda, Marianne)

Behandlingen innehåller mycket töjningar parallellt med massage. Massagen med assisterad stretching har utvecklats i Thailand influerad av traditionella medicinska metoder i Indien, Kina och Sydostasien. Kan utföras med eller utan massageolja. Massagen utförs med djupt statiska och rytmiska tryck där kroppen aktiveras efter massagen. Utövarens ben och fötter kan användas att fixera mottagarens kropp och lemmar. 


Skador 

BEN

Löparknä / Benvärk / Sprängande vader / Ischias / Benhinnor

Vid samtliga av dessa problem måste felsökning ske från ländrygg, höftböjare, sätesmuskler och nedåt. Detta beror på att inklämda eller retade nervbanor kan ge felsignaler från ländkotor, muskulatur m.m. och värk från ländryggen ända ned till tårna. Löparknä missas ofta av sjukvården eftersom läkarna inte känner på ovanstående ställen så att ursprunget till problemen hittas. Diagnosen kunderna får är nästan alltid menisk, korsband, artros eller förslitning. Vi plockar för kunden fram lämplig stretching, rättar till träningen och lagar till eventuella fel i lederna vilket oftast är Th12, L1-L5 eller Si-leden. Idag är nästan alla människor för stark i framsidan och för svag i baksidan p.g.a. arbetsuppgifter, avsaknad av "baksidesarbete" som ger en felbalans i muskulaturen. Nyttiga uppgifter försvinner mer och mer i samhället. 

Ischias: Kommer av en retning av ischiasnerven från en led i ländryggen eller/och inklämning av nerven under sätesmuskulatur. Ger värk i baksida lår, centralt i vaden och hälen. Känselbortfall och kramper i benet kan även förekomma. Undersökning och åtgärd av ländkotor, sätesmuskler och höftböjare samt förändring av träning och stretching rättar till problemet på sikt. Falsk ischias: Kommer av inklämning av andra nervbanor i nedre bröstryggen, ländrygg och yttre sätesmuskulatur. Domningar kan ske i utsidan, framsidan lår, värk i utsidan lår, knä och yttre vadmuskulatur och ända ned till stortån. Åtgärder på Th12, L1-5, SI-led samt uppmjukning av piriformis, gluteus minimus och medius i sätet samt hela benet förbättrar skadan.

ARM / AXEL / HUVUD

Axelvärk / Huvudvärk / Svårighet att lyfta armen / Hjärtrytmfel      

Om huvudvärken är långvarig och konstant - uppsök läkare!

Obalansen mellan fram och baksida, det alltmer framåtriktade arbetet (dator bl.a.), ökande stress och konkurrens i samhället gör att fler och fler människor överanstränger höger axellyftare (uppdragen högeraxel). Detta gör att draget på nackkotor ligger hårt på C1-C6 i nacken. Kompensationen sker då i övre bröstryggen TH2-Th3 till vänster. Alla nervbanor från dessa områden påverkas så man kan få huvudvärk på höger sida ovanför örat eller till ovanför höger ögonbryn eller allmän huvudvärk. 

Tennisarm eller  liknande skada i främst höger arm kan dyka upp efter

några dagar. Problemen i vänster axel blir att lyfta armen från axelhöjd och uppåt samt att man inte kan ligga på axeln vid vila. Dessutom kan hjärtrytmen störas på så sätt att vilopulsen ökar obefogat, hjärtat "rumplar om" när man lägger sej eller att trycket över bröstkorgen ökar om man ligger på vänster sida. Ordna problemet med kiropraktor efter läkarbesök och EKG-kontroll.

BRÖSTRYGG

Bröstrygg / Skulderblad / Armar  / Tennisarm (se även övre text)   

Framåttippade axlar ökar draget i bröstryggen eftersom roddarmusklerna inte är tillräckligt tränade idag. Ett snett lyft eller vridning, hostning eller nysning kan då förändra ett läge mellan 2 kotor. Normalt Th5 / Th7.  Leder till svårighet att djupandas (syresätta rätt), problem att hitta rätt sovställning m.m.  Förändrad träning, rätt stretching, besök hos massör och ev. kiropraktor löser problemet. 

Huggande ljumske / Stel ländrygg / Magproblem